Artık tedavisi mümkün olmayan dişlerin çekilmesi mecbur kalınmadıkça lokal anestezi kullanılarak gerçekleşir. Diş üzerinde bulunan kemiğin kaldırılması, gömük dişler ve diş eti sınırında ki kırıklar gibi bazı sebeplerden dolayı genel cerrahi yöntemi ile de diş çekimi gerçekleştirilir ancak her zaman öncelik dişi tedavi etmek ve doğal hali ile ağızda tutmaktır.
Diş Çekiminin Yapılması Gereken Durumlar
Diş çekiminin yapılması gereken durumlar şu şekilde sıralanır; ileri düzeyde çürümüş ve madde kaybı yaşanmış dişler, travma nedeni ile kırılan dişler, kanal tedavisine cevap vermeyen dişler, diş eti rahatsızlığı nedeni ile sallanan dişler, düşmeyen süt dişleri, tam çıkmayan gömülü dişler, kist ya da tümöre neden olan dişler, aşırı konum değişikliği yüzünden sorun yaratan dişler ve ortodonti tedavide çenede yer kazanma adına çekilmesi gereken dişler. Diş çekimi anestezi uygulanmasından dolayı çekim aşamasında ağrı ya da acısı hissedilmeyen işlemdir ancak çekim sonrası ağrı ve acı yaşanmaktadır bunun içinse ağrı kesiciler ile hastaya destek tedavisi sunulmakta.
Diş Çekimi Korkulacak Tedavi Yöntemi Değildir
Diş çekimi sanıldığı gibi korkulacak bir tedavi yöntemi değildir çünkü uygulanan anestezi sayesinde herhangi bir acı duyulmaz diş hekimi öncelikle hastayı genel muayeneye alır ve gerek diş yapısını gerekse ağız ve diş kemiği yapısını inceler. İnceleme sonrası hangi çekim yönteminin uygulanması gerektiği konusunda tanısını koyar ve lokal anestezi ya da genel cerrahi yöntemlerinden uygun olanı ile dişin çekimini gerçekleştirir. Diş çekiminde anestezinin uygulanmasının ardından çekim işlemi başlar, diş elevatör kullanılarak gevşetilir ve diş hekimi davyesi ile yuvasından çıkartılır, bazı durumlarda kemiği şekillendirmek te gerekebilir.
Diş Çekiminden Sonra Ne Yapmalı
Diş çekiminin ardından yaranın hızla iyileşmesi için sık sık ağız çalkalanmamalı ve tükürülmemeli, yaraya konan gazlı bez ortalama 20 dakika süresince bastırılarak ağızda bekletilmeli. Sızıntı kanaması 6 ila 24 saat arasında sürebilir bu zamandan sonra da kanama devam ediyorsa mutlaka diş hekimi kontrol etmeli, 24 saat boyunca sigara ya da alkol tüketilmemeli, yara dil ya da başka bir alet ile kurcalanmamalı. Diş çekiminden sonra çene kemiği ortaya çıkar bu durumda dişin kaldığı fikrine kapılmayın birkaç gün içerisinde bu durum geçecektir.
Evde Diş Çekimi Konusunda Da Aynı Profesyonellik
Diş çekimi sonrası sert, çok sıcak ya da çok soğuk gıdalara tüketilmemeli, hem yaranın temizlenmesi hem de ağız kokusunu azaltmak adına gargara ile ağız bakımı uygulanabilir. Diş çekiminin yapıldığı gün yüksek bir yastık yardımı ile başı dinlendirmekte fayda vardır, zor bir diş çekimi yaşandı ise diş bölgesine 8 saat 5 – 10 dakika ara ile buz tamponu yapılmalı, bu sayede şiş ve morarma engellenir. Şayet dikiş atılmış ise en fazla on gün sonunda dikişler alınmalıdır ve asla dil dikişli bölgeye götürülmemelidir. Evde implant yapımı konusunda uzman olan Gülüş Estetiği mobil ekipleri evde diş çekimi konusunda da aynı profesyonelliğe sahipler.
Diş Çekiminde Güvenin Adresi
Diş hekimi, diş hemşiresi ve diş protez teknisyeninden oluşan Gülüş Estetiği mobil ekibi ankara evde diş hizmeti iddiasını diş çekiminde sağladığı güven ve steril olunmuş ortamlarda gerçekleştirerek devam ettirmekte. Diş polikliniği şartlarını diş ünitesi ile sağlayan ekiplerin evde diş hizmeti ancak randevu alınarak gerçekleşmektedir bunun için kliniğin 444 94 15 – 0505 976 06 06 numaralı telefonlarını, info@gulusestetigi.com.tr adresini kullanabilir ya da Meşrutiyet Caddesi Kızılay – Çankaya adresine giderek destek talebinde bulunabilirsiniz.