Zirkonyum, beyaz renkte olan; özellikle diş estetiğinde çok sık tercih edilen gri metal maddesi içermeyen bir maddedir. Metal alt yapılı porselen kaplamalara göre dişlerde çok daha doğal ve estetik bir görünüm sağlar. Uzman kişilerce ve kaliteli bir zirkonyum ile yapılan bu tedavi sonucundan hastalarımız oldukça memnun kalmışlardır. Peki, zirkonyum kaplama nasıl yapılır?
Zirkonyum Kaplama Tedavisi Nasıl Olur?
Estetik zirkonyum diş kaplama nasıl yapılır? sorusu hastalarımız tarafından sıklıkla yöneltilmektedir. Zirkonyum diş kaplama, gülüş ve diş estetiği için çok büyük bir oranda hasta memnuniyetini sağlar. Zirkonyum kaplama tedavisinin aşamaları şunlardır:
- Hastanın ilk muayenesi gerçekleşir; sorunları, şikayetleri dinlenir; istekleri detaylıca analiz edilir
- Yapılacak tedavinin aşamaları kararlaştırılır
- Zirkonyum kaplama yapılmadan önce dişlerin ve ağzın genel sağlık durumu kontrol edilir; gerekirse öncelikle bu sorunlar giderilir
- Dişler kaplama için biraz tıraşlanır ve küçültülür
- Dişlerin ölçüsü alınır, zirkonyum rengine karar verilir ve kalıpların hazırlanması için veriler laboratuvara gönderilir
- Gerçek dişler hazırlanıncaya kadar diş hekimi hastaya geçici kaplama yapıştırır
- Kalıpların hazır olunca kalıcı biçimde dişlere lamineler yapıştırılır
Temel itibariyle zirkonyum kaplama tedavisinin aşamaları bunlardır. Her hastaya göre değişkenlikler gerçekleşebilir.
Zirkonyum Kaplama Tedavisi Neden Tercih Edilmeli?
Zirkonyum kaplama tedavisinin avantajları diğer kaplama türlerine göre daha fazladır. Bu avantajlar arasında şunlar yer alır:

- Işığı geçirgenliği gerçek dişe benzer ve böylece daha şeffaf bir görünüm oluşur
- Zirkonyum dişlerle ve diş etleriyle uyumlu, doğada bulunan bir maddedir
- Zirkonyum ile yapılan dişler uzun süre kullanılabilir; dayanıklılık yüksektir
- Metal içermez; diş etinde ve kenarlarında metalin yarattığı koyu renkler oluşmaz
- Dişlerin lekelenme sorunu yoktur
- Doğal dişe en yakın görüntüyü vermektedir
- Diş ve ağız sağlığı için zararlı değildir
Zirkonyum diş ve gülüş tasarımında bu özellikleri nedeniyle çok sık tercih edilir.
Zirkonyum Diş Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Zirkonyum diş tedavisinin süresi ortalama 7-10 gün kadar sürmektedir. Yine de bu durum hastaların kişisel sağlık koşullarına da bağlıdır. Örneğin diş eti sorunu olan bir hastanın önce bu problemi giderilmelidir.
Zirkonyum Diş Tedavisi Sonrası Bakım Nasıl Olmalıdır?
Zirkonyum diş kaplama tedavi sonrası hastalarımızın iyi bir bakım yapmaları ve diş hekimlerimizin önerdiği aralıklarla kontrole gelmeleri gerekmektedir. Özellikle ilk 48 saat çok soğuk-sıcak içeceklerden uzak durulması, fazla sert bir yemek yenilmemesi, dişlerin iyi biçimde fırçalanması önem taşır. 6 ayda bir rutin doktor kontrollerine gelinmesi yararlı olacaktır.
Zirkonyum Diş Kaplama Kalıcılık Süresi: İyi bir bakım ve kontrol ile beraber zirkonyum kaplamalar 10 seneden fazla bir süre için kullanılabilirler. En dayanıklı malzemeler arasında zirkonyum yer almaktadır.
Zirkonyum Diş Tedavisi Fiyatları Nasıl?
Zirkonyum diş tedavi fiyatları 2019 için genel olarak ortalama fiyatlar 4.500 TL ile 8.500 TL arasındadır. Uygulanan tedavi çeşidine, kaç dişe kaplama yapıldığına, diş hekiminin uzmanlığına vb. faktörlere göre fiyatlarda değişiklik olabilmektedir. Implant üzeri kaplamaların fiyatları biraz daha yüksektir.